Social Integration of Refugees through Education and Self Employment
for Entrepreneurs new to the UK
SIREE est le projet d'Intégration Sociale des Réfugiés par l'Éducation et le Travail Indépendant
pour les entrepreneurs novices en France
Social Integration of Refugees through Education and Self Employment
voor nieuwe ondernemers die nieuw zijn in Nederland
Social Integration of Refugees through Education and Self Employment
voor nieuwe ondernemers die nieuw zijn in België
Show Full MenuAfficher le menu completVolledig menu tonenVolledig menu tonen >>
Hiring EmployeesStructures d’accompagnement présentes dans les Hauts de FranceNetwerkenLinks
Other links in this topic:Autres liens sur ce sujet :Andere links bij dit onderwerp:Andere links bij dit onderwerp:

Hiring EmployeesStructures d’accompagnement présentes dans les Hauts de FranceNetwerkenLinks

Employ Medway are able to provide support when you would like to hire in the local area.

employmedway@medway.gov.uk

 

Het hebben van een netwerk is heel belangrijk. Het kan je werk en opdrachten opleveren en je kunt de kennis en deskundigheid van het netwerk gebruiken.

Er zijn ook organisaties die starters helpen. De meest bekende is het IMK, zie:
https://www.imk.nl/bedrijfsadvies/starten-van-bedrijf/

Andere voorbeelden zijn:

https://www.rabobank.nl/bedrijven/eigen-bedrijf-starten/ondernemingsplan-schrijven/

https://www.mkbservicedesk.nl/930/waar-vind-netwerk-voor-etnische.htm#

https://www.refugeecompany.com/

 http://delitelabs.com/

Startende ondernemers kunnen zich inschrijven in het ‘Inspiratiecafé’ van Unizo. Dit is een project waarbij jonge ondenemers zich kunnen laten inspireren door de kennis en verhalen van meer ervaren ondernemers die komen spreken. Op elke inspiratiecafé komt een ander thema aan bod. Op de website kan je de planning bekijken.

Heel wat organisaties in België bieden ook begeleidingsprogramma’s aan voor startende ondernemers. Dit kan gaan over infosessies, cursussen, trainingen, advies, coaching, enzoverder. Bij het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen vind je een overzicht van begeleidingsinitiatieven in België. Voorbeelden van enkele initiatieven zijn:

  • Start Me Up: Dit is een samenwerking tussen Syntra en Unizo. Zij bieden persoonlijke coachingsgesprekken en leermomenten aan (bijvoorbeeld leren over financieel plan, netwerken, boekhouden, etc.). Aan het einde van het traject stel je je ondernemingsplan voor aan een jury die je advies geeft.
  • Go4Business: Dit project biedt individuele coaching en workshops aan. Een coach begeleidt je bij het uitwerken van een ondernemings en financieel plan.
  • FlandersDC: richt zich op ondernemingen in de creatieve sector. Ze ondersteunen bij de start, groei of professionele uitbouw van organisaties, netwerken én opportuniteiten in het buitenland.
  • Bryo: Begeleidt ondernemers voor, tijdens en kort na de opstart van een eigen zaak bij al hun uitdagingen, problemen, beslissingen. Dit doen zij via activiteiten met andere ondernemers en via individuele coaching.

Enkele organisaties richten zich ook op begeleiding voor ondernemers met een andere etnische achtergrond. Deze organisaties kunnen je helpen om de wetgeving in België rond het opstarten van een eigen zaak onder de knie te krijgen.

Project AZO! organiseert infomomenten waar je naartoe kan om meer te weten te komen over ondernemerschap, waarvoor op te letten, en waar je verdere begeleiding kan krijgen voor jouw specifieke vragen. Een overzicht van de infosessies en waar deze doorgaan, vind je hier.

Ook de afdeling Etno Entrepreneurship van Starterslabo focust zich op personen met een migratie-achtergrond die willen ondernemen in België. Bij hen volg je ook eerst een infosessie waarbij je informatie krijgt over alle zaken die wettelijk in orde moeten zijn bij het opstarten van een eigen onderneming. Hierna denken ze verder met jou na over je onderneming en begeleiden ze je bij het opstellen van een goed ondernemingsplan.

Project partners:

Partenaires du projet :

Projectpartners:

Projectpartners: